Maaike van Wijk

Na het afronden van mijn studies ben ik in 1997 gestart in het management trainee programma van Ahold. Daar is mijn liefde voor retail en commercie ontstaan.
Bij Albert Heijn heb ik gewerkt in 2 supermarkten en bij De Tuinen heb ik het inkoop vak & categoriemanagement geleerd.
Na sales ervaring opgedaan te hebben bij Bosch Huishoud Elektro ben ik in 2006 als zelfstandig ondernemer gestart.
Via mijn eenmanszaak Van Wijk Commercieel Interim heb ik 16 jaar lang interim functies bekleed op het gebied van categorie management – productontwikkeling – inkoop – promotie en marketing.
Dit deed ik bij retailers als Albert Heijn, Albert.nl, DA Drogisterijen, DIO Drogisterijen, Hema, Blokker en Flying Tiger.
Maar naast retail in 2022 bijvoorbeeld ook bij Medux, een belangrijke speler in de zorg.

Na 25 jaar commerciële retail heb ik begin 2023 de stap gemaakt naar recruitment en ben ik als zelfstandig recruitment consultant gestart bij HUYSvanRECRUITERS.
Het contact met mensen, ze echt leren kennen en het vinden van de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever is wat mij enorm aanspreekt in dit vak.
Dat HUYSvanRECRUITERS niet alleen klanten heeft binnen de retail branche maar óók in diverse andere branches actief is zoals de zorg, accountancy en de bouw, zorgt voor veel dynamiek en variatie. Geen dag is hetzelfde bij HUYSvanRECRUITERS!

Samen met mijn man Robbert en dochter Anne wonen wij op een woonboot in Ouderkerk aan de Amstel.
We houden enorm van reizen en de wereld verkennen. Van 2019 – 2021 woonden wij in Kaapstad waar wij boutique hotel Frogs Hill runden.